مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7

همانگونه که در راهنمای خرید لپ تاپ استوک اشاره داشتیم در هنگام خرید لپ تاپ استوک یک سری سوالات برای مشتری در مورد کانفیگ ها و اندازه نمایشگر و پردازنده لپ تاپ به وجود می آید که ما در اینجا سعی بر آشنایی با مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7 داریم. ما برای کمک به خرید رضایت بخش شما برترین قیمت لپ تاپ استوک core i7 را برای شما جمع‌آوری کرده ایم.

مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7

این دو نوع پردازنده ها شباهت ها و تفاوت هایی دارند، تفاوت پردازنده‌های Core i5 و Core i7 در ظاهر شباهات هایی مانند فناوری ساخت، معماری ساخت با هم تفاوتی ندارند اما تفاوت اصلی آن در نحوه پردازش اطلاعات است که اصلی ترین تفاوت بین این دو است. در فروشگاه رایان مارکت طبق نقد و بررسی هایی که انجام داده ایم برترین قیمت لپ تاپ استوک core i5 را برای شما گردآوری کرده ایم.

مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7

مزایا و معایب لپ تاپ core i5

در مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7 متوجه شدیم که پردازنده‌های Core i5 به دلیل رشته های کمتری که دارد تعداد هسته‌های پردازشی کمتری را نیز پشتیبانی میکند. بنابراین در پردازنده های Core i5 به برای برنامه های چند وظیفگی کمی کندتر عمل میکند.

مزایا و معایب لپ تاپ core i7

پردازنده‌های Core i7 تعداد هسته ها از تعداد رشته ها بیشتر دارد به گونه ای دست بازتری برای پردازش اطلاعات دارد این قابلیت به لطف hyper-threading امکان‌پذیر است. پردازنده Core i7 تعداد رشته ها در یک پردازش را می تواند افزایش دهد و با چهار هسته می‌تواند هشت رشته پردازشی را پردازش کند. با این رشته های بیشتر همزمان برای پردازش انجام پروژه به طور چشم گیری افزایش پیدا میکند.

ویژگی «hyper-threading» که در پردازنده های CORE I7 به بالاتر دیده می شود که منجر به عملکرد مناسب تر خواهد داشت دیده می شود که انجام چندین برنامه به صورت همزمان را بسیار راحت تر میکند و برای پردازش آن با وجود شیارهای بیشتر شاهد افت سرعت نخواهید شد و اما در پردازش پردازنده های سری CORE I5 برای پردازش با توجه به اهمیت در مسیر شیارها قرار گرفته و به ترتیب پردازش خواهند شد و افت سرعت را به دنبال خواهد داشت.

حافظه‌ Cache چیست و تأثیر کش عملکرد پردازنده

می توانیم کش را هم نوعی حافظه تلقی کنیم که دستری اطلاعات به آن بسیار راحتتر است، اما حافظه کوچک و موقت است. حافظه کش برای پردازنده در دسترس تر است و برای پردازش آن توسط پردازنده سریع تر پردازش می شود. با وجود حافظه کش دیگر پردازنده برای پردازش هر بار سراغ هارد دیسک و یا حافظه های دور از دسترس نخواهد رفت. نباید این انتظار را داشته باشیم که حافظه کش به اندازه حافظه اصلی رم و هارد فضا داشته باشد، به گونه ای حافظه کش دسترسی برای بار دوم را به حداقل و نصف می رساند.

Core i5 در برابر Core i7 در لپتاپ‌ها

یک سری لپ تاپ استوک هستند که از هسته پایین تری برخوردار هستند و این مساوی است با سرعت کندتر، مانند Core i5-6300U دارای نرخ اجرایی پایین‌تر و دو هسته ای هستند دو هسته بوده و از 4 رشته پشتیبانی می‌کند. عملکرد و کارایی پردازنده‌های Core i5 و Core i7 در بعضی از آنها تعداد هسته‌ یکسانی دارند.

یک سری برنامه ها هستند که از پردازنده های 4 هسته ای با کلاک بالا استفاده میکنند که در این گونه مواقع پردازنده های قدیمی تر CORE I5 با کلاک بالا بهتر عمل میکند این در شرایطی است که لپ تاپ مقابل از پردازنده CORE I7 ولی در مقابل کلاک پایین‌تر داشته باشد که در این گونه مواقع پردازنده نسل قدیمی تر بهتر عمل میکند. در شرایط مقابل که لپ تاپی از سری پردازه CORE I7 شش هسته ای دارای کلاک بالا در هر گونه مواقع و اجرای هرگونه برنامه سریع تر اجام وظیفه میکند.

تفاوت لپ تاپ core i5 و core i7

تراشه‌های Ice Lake که تراشه جدید و نوپایی هستند یک تجربه جدیدتری با خود به همراه دارند و سرعت بالاتر و روان تر در کنار مصرف انرزی کمتر از خواص این تراشه جدید 10 نانومتری است. برخی از پردازنده‌های Core i5 و Core i7 از Ice Lake با نام‌های G4 و G7 نامیده می شوند که در بعضی از این مدل ها برای بازی هایی به نسبت اسان هم کارایی دارند و دارایی مرغوب تری را هم از خود نشان می دهند. این موارد از مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7 هستند.

در ضمن اگر به دنبال خرید لپ تاپی قوی تر و با پردازنده ای فوق‌العاده تر هستید توصیه ما مشاهده قیمت لپ تاپ استوک core i9 است.

دو هسته در مقابل چهار هسته

با توجه به اینکه پردازنده های core i5 گران‌قیمت تر هستند و از نظر اقتصادی شاید توان خرید اکثریت خریداران نباشد شرکت اینتل برای استفاده عموم در نسل پنج از پردازنده های core i3 با دو هسته استفاده کرد که از قدرت پایین‌تر و توان پردازشی پایین تری برخوردار بود. پردازنده های چهار هسته ای با core i5 با توان بالاتر ارائه می شوند و مسلما از قدرت و توان بالاتری در لپ تاپ های رومیزی و کامپیوتر های امروزی قرار گرفته اند.

از طرفی هم در تولید و ساخت نرم افزارهای امروزی سعی بر آن شده که چهار هسته ای را هم پشتیبانی کنند. همینطور در بازی ها هم امروزه طوری طراحی می شوند که لپ تاپ هایی با هسته های و تراشه های بیشتر بتوانند با سرعت بالاتری اجرا شوند و از پیش از ساخت بازی ها به هسته های آن هم توجه ویژه می شود پس مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7 را یاد بگیرید.

قابلیت Hyper-Threading به طور کل روی تمامی اجزای و باز و بسته کردن برنامه ها و مولتی میدیا هم تاثیر مثبت می گذارد که بجز این برای معماری‌های چند هسته‌ای هم بسیار مفید می توان واقع شود. Hyper-Threading یک تکنولوژی جدید بود که در نسل 2 به بعد معمولا مورد استفاده قرار گرفت.

نسخه هشت هسته ای برای پردازنده هایی با core i7 هم در یکسری لپ تاپ ها بکارگرفته شده است، این در حالی است که 2.4 هسته ای تا 6 هسته ای را در پردازنده های core i5 نیز در بعضی از لپتاپ ها بکار برده شده است.

نتیجه‌گیری

در بررسی ها در مورد لپ تاپ استوک که مقایسه لپ تاپ core i5 و core i7 در فروشگاه رایان مارکت را انجام دادیم فهمیدیم که در کل همه چیز به میزان فعالیت های همزمان شما روی لپ تاپ دارد اگر فعالیت شما فقط به وب گردی و یا تماشای فیلم و موزیک و تایپ و کارهای ساده روزانه بسنده میکنید core i3 میتواند برای شما کفایت کند و منجر به هزینه اضافی برای پردازنده core i5 و core i7 نخواهید شد، در این صورت برای جلوگیری از هزینه های اضافی میتوانید نیاز خودتان را با همین پردازنده پایین انجام دهید. اما اگر فعالیت شما سخت‌تر و مولتی میدیا و بازی و کارهای گرافیکی و ویرایش محتوای صوتی و تصویری یا اجرای همزمان چنین برنامه و انتظار سریع باز و بسته شدن آن در این گونه مواقع هم هستید باید به فکر پردازنده های core i5 و core i7 باشید.

سایر پست ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟