تاریخچه ای در مورد کامپیوتر

لپ تاپ (Laptop) ها دستگاه های کوچک قابل حمل هستند که به واسطه تاشو بودن شبیه به کتاب notebook هستند و عمر ان ها به سه دهه هم نمیرسد ولی به واسطه کارای بالای ان ها به سرعت روی زبان ها آمد و در میان مردم پخش شد. با توجه به افزایش نیاز روز به روز به لپ تاپ های قابل حمل این تصویر وجود دارد که ما شاهد پیشرفت چشمگیری در این لپ تاپ ها باشیم در نتیجه ما باید با تاریخچه ای در مورد کامپیوتر آشنا شویم. هر علمی که امروزه در دستان ماست این معنی را می رساند که باید در گذشته های دور یک نفر یا شرکت ایده اول را داده باشد که در مورد ساخت لپ تاپ هم این ایده صدق میکند، آلن کای (Alan Kay) از شرکت زیراکس، شخصی بود که برای اولین بار این ذهنیت را در خود به وجود آورد که برای اولین بار در سال 1970 اولین کامپیوتر را که دارای معایب زیادی هم بود را سر هم کرد. این شخص جرقه اول را برای محقق کردن آرزوی بشر به وجود آورد و از آن پس با پیشرفت علم این دستگاه تکمیل تر شد بنابراین بیایید با هم تاریخچه ای در مورد کامپیوتر را بیشتر بدانیم.

اگر دنبال لپ تاپ ارزان استوک هستید کلیک کنید.

تاریخچه کامپیوتر

تاریخچه ساخت کامپیوتر

آقای کای توانست قابلیت شبکه بی سیم را نیز در کامپیوتر ها ی قابل حمل به وجود بیاورد که در ان زمان از عجایب روزگار بود. جالب است بدانید که در ان زمان کمپانی متبوعش و آقای کای هیچکدام موفق به ساختن این کامپیوتر نشدند بلکه اولین لپ تاپ را آقای ویلیام مگریج انگلیسی بود که موفق به ساخت آن شد که در ان زمان برای شرکت گرید سیستمز مشغول به فعالیت بود. جالب است بدانید اولین کامپیوتر دنیا فقط ۳۴۰ کیلوبایت حافظه داشت آنهم از نوع حبابی (bubble) و نمایشگری از نوع اکترولومینسنت داشت که در سال 1979 برای اولین بار ساخته شد و ناسا یک سال بعد برای اولین بار در سال 1980 بود که از آن استفاده کرد.

تاریخچه ساخت کامپیوتر

در ان سالها هر شرکتی دوست داشت که یکی از این کامپیوتر ها را در خانه یا محل کار خود داشته باشد تا اینکه در سال 1983 یعنی چهار سال بعد از تولید اولین کامپیوتر شرکت گاویلان کامپیوتر ها را دستخوش تغییرات زیادی کرد به عنوان مثال 64 کیلوبایت حافظه با دسترسی تصادفی (random access memory) یا RAM به وجود آورد و از یک ریزپردازنده ۸۰۸۸ استفاده کرد که نظر تمام دنیا را در آن زمان به خود جلب کرد. با سیستم عامل مخصوص به خود و استفاده از یک ماوس در این کامپیوتر و یک چاپگر در حین حمل و که می توان گفت وزن زیادی هم داشت ولی برای آن زمان از عجایب دنیا بود. وزن کامپیوتر 4 کیلو گرم بود و وزن چاپگر حدود 4.6 کیلوگرم بود، نکته جالب تر اینکه با تمام این تواصیف شرکت گاویلان ورشکسته شد. دست به اقدام بزرگتر زدند و غول صنعت کامپیوتر «اپل» Apple IIc را روانه بازار کرد، Apple IIc دارای ۱۲۸ کیلوبایت حافظه، درایو فلاپی ۲۵/۵ اینچ دو درگاه سریال صفحه نمایش 9 اینچ و جدا از دستگاه بود و سنگین و همچنین یک درگاه برای ماوس داشت. برای مصارف خانگی و کاری در فروشگاه ها در آن زمان بسیار مناسب به نظر می رسید با توجه به اینکه حدود 5 کیلوگرم وزن داشت ولی همچنان مورد توجه بود و حدود چهار تا پنج سال تغییراتی در آن ظاهر نشد و یکنواخت ماند.

حال وقت رقابت بود که شرکت های دیگر هم دست به کار شوند که در این میان شرکت IBM کامپیوتر چندکاربردی (IBM PC Convertible) را ساخت که برخلاف Apple IIc واقعی تر به نظر می رسید و با حافظه 256 گیگابایت و وزن 4.5 کیلوگرم خود بی نظیر عمل می کرد هر چند همانند شرکت مشابه از پردازنده 8088 استفاده کرد. وجود نرم افزارهای کاربردی مانند ماشین حساب و تقویم و دفترچه تلفن از موارد ضروری و رویایی در آن زمان بود و یک درایو فلاپی 5.3 اینچی، نمایشگر LCD و درگاه های موازی. بعد از آن شرکت توشیبا بود که دنباله رو شرکت IBM بود که در تولید کامپیوتر های خانگی دست به اقدامات بزرگی کردند و نوآوری و تجربه جدیدی را برای مشتریان رقم زدند. و طی این سالها روز به روز در حال پیشرفت علم شده ایم به‌طوری که خود شرکت سازنده در ان زمان حتی خواب چنین روزی را هم نمی دید که چند سال بعد در این دوره ای که ما اکنون در آن قرار گرفته ایم شاهد کامپیوتر هایی با حافظه بیش ار حد نیاز و صفحه نمایش با بهترین کیفیت و انواع پورت ها و سرعت بالا و دقت بی نقص روبرو شویم.

لپ تاپ های امروزه سبک‌تر و سرعتی تر ساخته شده اند به طوری که خود آقای کای در آن زمان تصور نمی کرد که روزی برسد که کامپیوترها تا این حد پیشرفت کنند. امروزه به جای موس از صفحه لمسی یا همان تاچ پد استفاده می شود صفحه نمایش ها با بالاترین کیفیت فول اچ دی ظاهر می شوند، طراحی آن ها بسیار تغییر کرده و باریک‌تر شده اند. امروزه لپ تاپ ها از برق AC و یا باتری برای شارژ استفاده میکنند که هر چقدر زودتر شارژ شود و مصرف برق کمتری داشته باشد مسلما بهتر است داغ شدن لپ تاپ هم مساله ساز بود و بعد رفع داغ شدن لپ تاپ به میان آمد. درایو فلاپی درایو CD و DVD به صورت بسیار فشرده بر روی لپ تاپ قرار داده می شوند.

قطعات کامپیوتر

برد مادر(Motherboard) چیست؟

می توان گفت بدون مادربرد یا برد مادر لپ تاپ معنایی ندارد چون اصلی ترین قطعه لپ تاپ قابل حمل است به طوری که رابط اصلی بین تمامی قطعات است و اجزای ریز را به همدیگر متصل میکند. پل حیاتی است که قطعات را به همدیگر متصل میکند، البته به تنهایی معنی پیدا نمیکند و این قطعات ریزی که روی آن متصل می شود معنی پیدا میکند. شیارها و خطوط ریزی در مادربرد وجود دارد که اصلی ترین رابط بین قطعات است. حال راهنمایی ارتقای رم لپ تاپ بر روی این مادربرد را می توانید فرا بگیرید.

CPU چیست؟

در قدیم هم گفتند که مغز کامپیوتر را سی پی یو می گویند یعنی واحد پردازنده مرکزی (Central Processor Unit) را CPU  می گویند. در بالا گفتیم که مادر برد قطعه ایست که قطعات بر روی ان قرار میگیرند حال اصلی قطعه بر روی این مادربرد همین سی پی یو حسب هرتز کار میکند، که اصلی ترین بخش کامپیوتر است و انتخاب بهترین CPU را در اینجا تشریح کرده ایم. تمامی محاسبات و پردازش ها و عملکردها بر عهده این پردازنده CPU است. تراشه ای بسیار مهم که 2 یا چند هسته ای می باشد و بر ه که به صورت مستقیم و یا غیرمسقیم نظارت می کند و مقداردهی میکند.

FSB چیست؟

FSB همانند یک بزرگراه عمل میکند به وسیله این گذرگاه پردازنده به پل شمالی متصل می گردد. گذرگاه جلویی، که گذرگاه بین رم و پردازشگر میباشد قرار میگیرد که گذرگاه RAM،PCI،AGP را شامل می شود.

Clock Speed

سی پی یو این توانایی را دارد که در چند ثانیه یک میلیون دستور را انجام دهد همچنین واحد سرعت CPU هرتز می باشد و مدت زمانی که طول میکشد تا CPU یک اقدام را انجام دهد و پردازش کند را Clock Speed می گویند. جالب است بدانید که گیگاهرتز یعنی CPU می تواند یک میلیارد دستور را در یک ثانیه انجام دهد و مگاهرتز یعنی CPU در یک ثانیه می تواند یک میلیون دستور را انجام دهد.

کش یا حافظه پنهان

همانگونه که میدانید سرعت CPU از سرعت RAM بالاتر است به همین منظور از سی پی یو بیشتر استفاده می شود. و برای اینکه به لپ تاپ سرعت بیشتری بدهند یک حافظه موقت یا حافظه کش به سی پی یو اضافه کرده اند تا دستورها با سرعت بیشتری انجام بپذیرد. وظیفه ی کش ذخیره دستورها در خود می باشد و از آنجایی که سرعت کش با CPU یکسان میباشد اطلاعات فورا” به CPU می رسد و مانند RAM کند عمل نمیکند.

کارت گرافیک (VGA)

کارت گرافیک یک قطعه سخت افزاری است، وظیفه پردازش دستورها عکس و فیلم می باشد و همزمان باید با نمایشگر ارتباط برقرار کند و هر چقدر کارت گرافیک از مشخصات بالاتری برخوردار باشد می توانیم شاهد کیفیت تصویر بالاتری باشیم. شرکت های موفق زیادی هستند که کارت گرافیک تولید می کنند مانند Intel – AMD –NVidia از جمله بزرگترین شرکت های تولید کارت گرافیک در سطح دنیا هستند گرافیک هایی که از این شرکت باشند خود به تنهایی از اعتبار بالاتری برخوردار هستند و در این بین کارت گرافیک Intel از قدرت و عملکرد بهتری برخوردار است از قدرت زیادی برخوردار نیست و رقابت بیشتر بین شرکت های AMD و NVidia است. امیدوارم این مقاله که در مورد تاریخچه ای در مورد کامپیوتر بود مورد پسند شما واقع شده باشد.

تاریخچه ای در مورد کامپیوتر

سایر پست ها

1 دیدگاه در “تاریخچه ای در مورد کامپیوتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟